Vores Samarbejder

Josefine Opsahl

Cellist & Composer


Har skrevet værket "ÆTA" til

Villén & Sjølin i 2024.JOSEFINEOPSAHL.DK

Josefine Opsahl(b. 1992) is a remarkable artist and composer who connects music, art, performance and spaces in her works. She extends her classical musical training, knowledge of its history, perception of art and self into different new medias of expression. At the core of her work lies a strong will for using her art to examining and rising ethical and social questions as also shows in her effort to share her thoughts and music across cultural and societal structures.

With a liberating openness to sounds, genre, the use of electronics and her main instrument the cello Josefine’s works unfold in the intersection between tradition and renewal, expertise and intuition, the score and the improvised in a search for where musical expression, art, society and we ourselves are headed as beings and creators.


Jonathan Koppel, Tenor

Jule - og nytårskoncerterLæs mere H E R  Jonathan Koppel er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sin debut fik han allerede som barn i rollen som Cio-Cio Sans lille dreng i Madame Butterfly på Det Kgl. Teater.


Siden har han sunget operapartier på Øresunds-Operaen, Copenhagen Opera Festival og i OperetteKompagniet. Han har desuden været solist i oratorier som Händels Messias og Mozarts Requiem og Kroningsmesse.


I samspil med Duo Villén & Sjølin skrues der helt op for det festlige, farverige, inderlige og intense repertoire både i julekoncerter og nytårsfejring.


Fra den ypperste virtuositet til den mest længselsfulde inderlighed og en fornemmelse af sammenhørighed. Kombinationen af en duo som mestrer det festlige, det følsomme og det virtuose samt en tenor, der er født med musikken i blodet og operahuset som sit andet hjem, giver en vital og underholdende, men særdeles følsom kombination.

Nis Bank-Mikkelsen

Skuespiller


Litteraturkoncerter // Nøddeknækkeren, Jeppe Aakjær og Reformationskoncerten


Nisbankmikkelsen.dk

En dansk legende - The Voice 

Nis Bank-Mikkelsen blevuddannet på Aarhus Teaters Elevskole i årene 1966-1969 og blev iAarhus til 1978, hvor hanblandt andet huskes fortitelrollen i ”Peer Gynt” i1977. I 1975 blev hanlandskendt i TV-Teatret ititelrollen som Aladdin. Nis Bank-Mikkelsen var på DetKongelige Teater fra 1980 til 1990, hvorefter han valgte at bliver freelancer, og han har siden spillet på mange af landets storescener.


Uanset om det er dettungsindige Æsel i ”PeterPlys”, den onde Jafar i tegneAilmen om Aladdineller den blødefortællestemme i”Bryggeren”, så er det NisBank-Mikkelsen, der stårbag og det er ikke foringenting Nis har tilnavnet, The Voice.


Med Nis har vi kreeret flere litteraturkoncerter her iblandt E.T.A. Hoffmanns eventyr "Nøddeknækkeren" med Tchaikovskys musik i egne arrangementer og "Aakjær & Claussens forskelligheder akkompagneret af Carl Nielsen" om de to danske digtere Jeppe Aakjær og Sophus Claussen med musik af Carl Nielsen.Mikkel Petterson

Guitarist og komponist 

Guitaristen Mikkel Petterson (f. 1978) har skrevet en spændende suite for guitar og fløjte i 5 satser, hvor hver deres sats har sit musikalske ophav. F.eks. er 1. sats inspireret af Carl Nielsens op. 43, og 5. sats er en fyrig tango i spil med Astor Piazzolla – dog har alle satser Pettersons helt umiskendelige, lyriske udtryk. Vi har spillet suiten flere gange og værket vækker stor begejstring blandt publikum.


Læs mere  H E R Morten Skjoldan Petersen                                 Michael Bønsdorf Organisten Morten Skjoldan Petersen (f. 1961) har skrevet et flot, atmosfærisk stykke der slet og ret hedder ’Timandra’ – opkaldt efter en speciel art natsværmer. Stykket har forskellige musikalske lag, og midt i stykket skal fløjtenisten skifte instrument til den dybere klingende altfløjte, hvilket giver musikken en mørkere, dybere klang.


Derudover et samarbejde med Michael Bønsdorff (f. 1965) i allerede eksisterende værker, som udmunder i en udgivelse i 2022 sammen med Morten Skjoldan Petersen.

Duoen er altid på udkig efter nye, spændende samarbejder.

Lea Schmidt Daescu, organist i Skellebjerg kirke


”Hellig tre kongers eftermiddag gav duoen Villén&Sjølin og skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen publikum i Skellebjerg kirke en intim, charmerende og bevægende oplevelse. De tre dygtige kunstnere tog os alle med ind i et fortryllende og eventyrligt univers, hvor den smukke, lysende musik og den mørke, udtryksfulde fortællerstemme elegant flettede sig ud og ind imellem hinanden. - For en stund blev vi alle børn igen. En både smuk og festlig afslutning på julen. ”

"Fantastiske musikere i Linnéa Villén på fløjte og Allan Sjølin på guitar. Og ikke mindst en helt fantastisk fortæller i Nis Bank-Mikkelsen. En stor nydelse for tekst- og musikelskere."


Niels Christian Rasmussen, formand for Osted Kulturhus

Anita Nygård, organist 


”Så snart de 3 musikere entrede scenen opstod en fornemmelse af at alt kunne ske. Genialt koncept med en helt igennem festlig, virtuos koncert, hvor der dog ikke var gået på kompromis med den løsslupne stemning, nytårskrudt og glimt i øjet.”