OM

Lyrik-Koncerten med Duo Villén & Sjølin og skuespiller Nis Bank Mikkelsen var gennemkomponeret og leveret med charmerende humor, vid og kunnen. Kunstnerne fik skabt en utroligt varm og god atmosfære i salen og indimellem var det næsten så taget løftede sig i Jagtens Hus!

Mai Kullberg, arrangør, I Djurs og Mols, klassisk musikfestival

Karisma og originalitet, er blot nogle af de ord der kan sættes på den klassiske duo, Villén & Sjølin, som altid bestræber sig på at levere en musikalsk og personlig kraftpræstation. Det eksisterende repertoire for guitar og fløjte har slet ikke rakt for den efterhånden stærkt sammenspillede duos ambitioner. Derfor arrangerer de selv værker, så de kan formidles på blot to instrumenter. De har begge en lyst og et mod til at vriste sig fri af den faste klassiske ramme og formidle musikken efter egne regler. Uden bæven, men med stor respekt for værkets oprindelige intention, har de som duo kastet sig over både klaverstykker og orkesterværker.

 

Et kendt værk viser vej til et mindre kendt og et arrangement for kun to instrumenter skaber fornyet nærvær i stykket. Samtidig skaber det også mulighed for at turnere med værkerne i afkroge, hvor de aldrig ville blive fremført i deres originale orkesterbesætning.

 

Villén & Sjølin er uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de begyndte deres musikalske partnerskab i 2015. Det er siden blevet til over 150 koncerter sammen og duoen har udviklet et unikt og nærmest telepatisk samspil hvor humor og ordløs kommunikation udgør en stor del af de visuelle virkemidler.

 

Villén & Sjølin samarbejder bl.a. med skuespiller Nis Bank-Mikkelsen, til såkaldte “Litteraturkoncerter” og tenor, Jonathan Koppel til festlige og fyrige nytårskoncerter.

 

Villén & Sjølin udgav i 2017 Goddag! Goddag! med rent Carl Nielsen repertoire i egne arrangementer. En ny plade med Nordiske Lyriske stykker så dagens lys i januar 2020 – Udgivelsen er venligst støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl- Nielsens legat samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

www.lilliannordbo.no

K O N T A K T :


T L F :  Linnéa  28 76 89 92 / Allan 51 31 68 27


M A I L : villensjoelin@gmail.com