Vores orkestre

Jonathan Koppel 


Jonathan Koppel er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sin debut fik han allerede som barn i rollen som Cio-Cio Sans lille dreng i Madame Butterfly på Det Kgl. Teater.


Siden har han sunget operapartier på Øresunds-Operaen, Copenhagen Opera Festival og i OperetteKompagniet. Han har desuden været solist i oratorier som Händels Messias og Mozarts Requiem og Kroningsmesse.


I samspil med Duo Villén & Sjølin skrues der helt op for det festlige, farverige, inderlige og intense repertoire både i julekoncerter og nytårsfejring. 


Fra den ypperste virtuositet til den mest længselsfulde inderlighed og en fornemmelse af sammenhørighed. Kombinationen af en duo som mestrer det festlige, det følsomme og det virtuose samt en tenor, der er født med musikken i blodet og operahuset som sit andet hjem, giver en vital og underholdende, men særdeles følsom kombination. 

Nis Bank-Mikkelsen

En dansk legende - The voice 

Nis Bank-Mikkelsen blev uddannet på Aarhus Teaters Elevskole i årene 1966-1969 og blev i Aarhus til 1978, hvor han blandt andet huskes for titelrollen i ”Peer Gynt” i 1977. I 1975 blev han landskendt i TV-Teatret i titelrollen som Aladdin. Nis Bank-Mikkelsen var på Det Kongelige Teater fra 1980 til 1990, hvorefter han valgte at bliver freelancer, og han har siden spillet på mange af landets store scener. Uanset om det er det tungsindige Æsel i ”Peter Plys”, den onde Jafar i tegneAilmen om Aladdin eller den bløde fortællestemme i ”Bryggeren”, så er det Nis Bank-Mikkelsen, der står bag og det er ikke for ingenting Nis har tilnavnet, The Voice.


Med Nis har vi kreeret flere litteraturkoncerter her iblandt E.T.A. Hoffmanns eventyr "Nøddeknækkeren" med Tchaikovskys musik i egne arrangementer og "Aakjær & Claussens forskelligheder akkompagneret af Carl Nielsen" om de to danske digtere Jeppe Aakjær og Sophus Claussen med musik af Carl Nielsen.

Udtalelser: 


Stort som småt om koncerter allerede afholdt: 

Lea Schmidt Daescu, organist i Skellebjerg kirke


”Hellig tre kongers eftermiddag gav duoen Villén&Sjølin og skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen publikum i Skellebjerg kirke en intim, charmerende og bevægende oplevelse. De tre dygtige kunstnere tog os alle med ind i et fortryllende og eventyrligt univers, hvor den smukke, lysende musik og den mørke, udtryksfulde fortællerstemme elegant flettede sig ud og ind imellem hinanden. - For en stund blev vi alle børn igen. En både smuk og festlig afslutning på julen. ”

 


"Fantastiske musikere i Linnéa Villén på fløjte og Allan Sjølin på guitar. Og ikke mindst en helt fantastisk fortæller i Nis Bank-Mikkelsen. En stor nydelse for tekst- og musikelskere."


 Niels Christian Rasmussen,  formand for Osted Kulturhus

”Så snart de 3 musikere entrede scenen opstod en fornemmelse af at alt kunne ske. Genialt koncept med en helt igennem festlig, virtuos koncert, hvor der dog ikke var gået på kompromis med den løsslupne stemning, nytårskrudt og glimt i øjet.”

Anita Nygård,

organist / Haraldsted kirke 

”Aftenen med Nis Bank-Mikkelsen og Villén/Sjølin kan varmt anbefales til alle, der ønsker at opleve folkekær musik og digtning, fortolket og fremført på en frisk og anderledes måde.”    Jesper Bo Blomgren, præst i Udby/Ørslev kirker