Nis Bank-Mikkelsen

Nøddeknækkeren - klassisk jul for børn og voksne

”Hellig tre kongers eftermiddag gav duoen Villén&Sjølin og skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen publikum i Skellebjerg kirke en intim, charmerende og bevægende oplevelse. De tre dygtige kunstnere tog os alle med ind i et fortryllende og eventyrligt univers, hvor den smukke, lysende musik og den mørke, udtryksfulde fortællerstemme elegant flettede sig ud og ind imellem hinanden. - For en stund blev vi alle børn igen. En både smuk og festlig afslutning på julen. ”

 

Lea Schmidt Daescu, organist i Skellebjerg kirke

 

Der er eventyr for hele familien, når Nøddeknækkerens tekster forvandler virkeligheden til ren magi. Med afsæt i Hoffmanns eventyr og Tchaikovskys musik fremfører skuespiller Nis Bank-Mikkelsen og guitar/fløjte duoen "Villén/Sjølin" det verdenskendte værk for hele familien.

 

Der er ingen jul uden Nøddeknækkeren, en sand klassiker, der emmer af eventyr og magi for børn og deres familier. Dansende snefnug, gigantiske juletræer, yndige sukkerfeer, tindrende barneøjne, valsende blomster, frække mus og meget mere.

 

Nis Bank-Mikkelsen vil med sin landskendte, dybe, bløde stemme læse eventyret op mens alle de kendte melodier bliver spillet i helt nye arrangementer for guitar og fløjte. Nøddeknækkeren er en musikalsk oplæsning for hele familien, fremført af nogle af landets bedste klassiske musikere og en fremragende og hysterisk intelligent skuespiller. En forestilling du ikke vil gå glip af i juletiden - til enhver, der har barnetroen intakt – og til alle os, som elsker jul.

 

"Lyrik-Koncerten med Duo Villén/Sjølin og skuespiller Nis Bank Mikkelsen var gennemkomponeret og leveret med charmerende humor, vid og kunnen. Kunstnerne fik skabt en utroligt varm og god atmosfære i salen og indimellem var det næsten så taget løftede sig i Jagtens Hus!"

Maj Kullberg, Violinst og arrangør af klassisk musikfestival, "I Djurs og Mols".

 

 

 

 

 

 

 

 

Aakjær, Claussen og Nielsen

Booking:

 

linneavillen@gmail.com

 

Tlf: 28768992

 

 

Jeppe Aakjær fyldte 150 år i 2016.

At give ord til naturens mysterium, det var den store drøm for Jeppe Aakjær. Han anså symbolisterne – og hermed Sophus Claussen – for at være poetiske flagermus der blot virrede omkring uden forbindelse til virkeligheden. Aakjær og Claussen havde begge forbindelser til Carl Nielsen – de var jævnaldrende og døde også uhyggeligt tæt på hinanden. Nielsen skrev musik til Aakjærs sange, men identificerede sig sjovt nok mere med Claussens lyrik.

Skuespiller Nis Bank-Mikkelsen - “The Voice”

Nis Bank-Mikkelsen  ( The Voice ) læser digte af både Aakjær og Claussen. Carl Nielsens musik understreger stemningerne og ordene. Den solistuddannede duo, Villén/Sjølin, spiller melodierne til Aakjærs elskede sange og Nielsens mere traditionelle klassiske værker som f.eks “5 piano pieces  - i folkelig stil”.

 

"Sammen med tusmørkets blå toner hørte vi Nis Bank-Mikkelsens stemme, tværfløjten og guitaren der satte os tilhørere i en særlig stemning; det betog os og løftede sig. Mange af de ellers velkendte tekster og melodier blev nye og anderledes som da vi f.eks. hørte ”Ole sad på en knold og sang”; efter at vi har hørt den oplæst, vil den fremover være anderledes at synge - og fra nu vil ”Underlige aftenlufte” klinge i vore øre med fløjtens lethed og guitarens eminente akkompagnement." Poul Anker Møller, formand, Lemvig Musikforening

 

 

”Aftenen med Nis Bank-Mikkelsen og Villén/Sjølin kan varmt anbefales til alle, der ønsker at opleve folkekær musik og digtning, fortolket og fremført på en frisk og anderledes måde.”    Jesper Bo Blomgren, præst i Udby/Ørslev kirker

 

 

Det ender godt

 

"Fantastiske musikere i Linnéa Villén på fløjte og Allan Sjølin på guitar. Og ikke mindst en helt fantastisk fortæller i Nis Bank-Mikkelsen. En stor nydelse for tekst- og musikelskere."

 

Niels Christian Rasmussen,            formand for Osted Kulturhus

 

 

Med ord fra Johannes Møllehave, nedfældet af Erik Bjergager, chefredaktør for Kristelig Dagblad, er formålet med denne koncert at tale om det store emne, døden. Med en autoritet i sin stemme som ingen anden, leder skuespiller Nis Bank-Mikkelsen os i gennem udvalgte afsnit i bogen, "Det ender godt".

Den er skrevet med særlig tanke på mennesker, der snart skal dø, og de efterladte, der har mistet familiemedlemmer eller nære venner. Hvad er overhovedet meningen med det hele? Hvor skal vi finde trøst, når vi er sorrigfulde, og hvor skal vi finde håb når vi skal dø?

Det er alvorsfuldt, men når Nis Bank-Mikkelsen læser Møllehave, er det også morsomt. Musikken, der er udvalgt til ordene, er eftertænksom og nærmest overjordiskt smuk, som f.eks Villa-Lobos Bachianas Brasileiras No. 5 eller J.S.Bach Wachet auf BWV 140. Når de to solistuddannede musikere formidler musikken, er det med en originalitet sjældent hørt og med et ønske om at nå helt ind i hjertekul(d)en med klangen og fortolkningerne. 

Nis Bank-Mikkelsen

 

Vi er stolte af at præsentere vores samarbejde med skuespiller Nis Bank-Mikkelsen.

 

Med Nis har vi kreeret flere litteraturkoncerter her iblandt E.T.A. Hoffmanns eventyr "Nøddeknækkeren" med Tchaikovskys musik i egne arrangementer og "Aakjær & Claussens forskelligheder akkompagneret af Carl Nielsen" om de to danske digtere Jeppe Aakjær og Sophus Claussen med musik af Carl Nielsen.

Nis Bank-Mikkelsen blev uddannet på Aarhus Teaters Elevskole i årene 1966-1969 og blev i Aarhus til 1978, hvor han blandt andet huskes for titelrollen i ”Peer Gynt” i 1977. I 1975 blev han landskendt i TV-Teatret i titelrollen som Aladdin. Nis Bank-Mikkelsen var på Det Kongelige Teater fra 1980 til 1990, hvorefter han valgte at bliver freelancer, og han har siden spillet på mange af landets store scener. Uanset om det er det tungsindige Æsel i ”Peter Plys”, den onde Jafar i tegneAilmen om Aladdin eller den bløde fortællestemme i ”Bryggeren”, så er det Nis Bank-Mikkelsen, der står bag og det er ikke for ingenting Nis har tilnavnet, The Voice.