Komponistsamarbejder

KOMPONIST-SAMARBEJDER: 


Villén & Sjølin har, siden de startede med at spille sammen i 2016, haft udbytterige og interessante samarbejder med danske komponister. Vi føler, at det er vigtigt at have et aktivt samarbejde med nutidens komponister for at skabe fremtidens musik  Her er et udpluk:

 Mikkel Petterson


Guitaristen Mikkel Petterson (f. 1978) har skrevet en spændende suite for guitar og fløjte i 5 satser, hvor hver deres sats har sit musikalske ophav. F.eks. er 1. sats inspireret af Carl Nielsens op. 43, og 5. sats er en fyrig tango i spil med Astor Piazzolla – dog har alle satser Pettersons helt umiskendelige, lyriske udtryk. Vi har spillet suiten flere gange og værket vækker stor begejstring blandt publikum. Læs mere på nedenstående link: 


https://www.facebook.com/Mikkel-Petterson-Musik-100653832183421/Morten Skjoldan Petersen  & Michael Bønsdorf


Organisten Morten Skjoldan Petersen (f. 1961) har skrevet et flot, atmosfærisk stykke der slet og ret hedder ’Timandra’ – opkaldt efter en speciel art natsværmer. Stykket har forskellige musikalske lag, og midt i stykket skal fløjtenisten skifte instrument til den dybere klingende altfløjte, hvilket giver musikken en mørkere, dybere klang.

Derudover et samarbejde med Michael Bønsdorff (f. 1965) i allerede eksisterende værker, som udmunder i en udgivelse i 2022 sammen med Morten Skjoldan Petersen.

Duoen er altid på udkig efter nye, spændende samarbejder.