CD

Villén & Sjølin / Spiller musik af Carl Nielsen

 

Goddag! Goddag!

Nielsens musik i helt nye og egne arrangementer

 

Tonemester, Leif Hesselberg. Udgivet november 2017 og kan købes på www.Gatewaymusic.dk

Lyt på Itunes og spotify m.m.          Støttet af Carl Nielsen og Anne-Marie Carl Nielsen legat, samt

solistforeningen af 1921 og Dansk artistforbund, hvilket vi er meget taknemmelige for.

 

 

Pressemeddelelse / Goddag! Goddag! 

Køb CD under pressemeddelelsen

Den 20. og sidste skæring er skivens mest tiltrækkende: Allan Sjølins velvalgte arrangement af blæserkvintetten, "opus 43" med variationer over Nielsens salmemelodi, "Min Jesus, lad mit hjerte få". Klart og enkelt spillet, musikkens reneste kildevand. Peter Dürrfeld, Kr. Dagblad. 4. jan.2018


"Villén spelar med utsökt vacker ton og förser de långa melodilinjerna med såväl förtätad skymningsmystik som flödande ljusinsläpp. Sjølins roll är mestandels den lyhörda ackompanjatörens, men här och var kliver gitarrstämman fram och det blir en nära dialog mellan instrumenten. I gitarrens kortare solo-inpass visar Sjølin på en fin lyrisk ådra." Ange Turell, Gitarr och Luta.


Selv af Carl Nielsens blæserkvintet op. 43 får Villén og Sjølin til at klinge som et originalt stykke kammermusik for guitar og fløjte og sætter dermed et punktum for denne skønne cd. Carl Nielsen ville have frydet sig!" Claus Rosenqvist, Dansk guitar selskab.


Presse: 

Villén & Sjølin debuterer med et stort velkommen ind i den klassiske verden. Goddag! Goddag! siger de med Carl Nielsen i hånden og armene vidtåbne.  Med udvalgte kompositioner af Carl Nielsen, omarrangeret til fløjte og guitar åbner en ny verden fyldt med karaktér sig for lytteren. Nielsens kompositioner er pludselig bredere og det danske repertoire for konstellationen fløjte-guitar er vokset betydeligt med Villén & Sjølins første udgivelse.


Stykkerne spænder tidsmæssigt over en stor del af Nielsens kompositionshistorie, og musikalsk er arrangementerne omskrevet fra så forskellige udgangspunkter som klaver- og blæserkvintetkompositioner. Utroligt at et så komplekst lydbillede som Carl Nielsens blæserkvintet rent faktisk fungerer fremragende for fløjte og guitar. Det SKAL høres!


På udgivelsen gæsteoptræder Nis Bank-Mikkelsen. En legendarisk figur inden for dansk film og teater bl.a. med roller i ”Matador”, ”Riget” og ”Aladdin”.


Indspilningen fandt sted i Haraldsted kirke den 1. og 2. april 2017 ved tonemester Leif Hesselberg. www.leifhesselberg.dk . CD en udgives 17. november 2017 på Gateway og er støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens legat, Dansk Solistforbund og Solistforeningen af 1921. Fysisk CD kan købes på www.gatewaymusic.dk fra den 24. nov. og udgivelsen bliver ligeså tilgængelig på alle digitale platforme.


Karisma – virtuositet – inderlighed – originalitet, er blot nogle af de ord der kan sættes på duoen, som på denne udgivelse leverer en personlig og musikalsk kraftpræstation. Begge musikere har en flot uddannelse bag sig som soliststuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Goddag! Goddag! er fyldt op af solidt talent, historiske danske kompositioner og en trang til at løsne det klassiske korset, trække luft ind og sætte kreativiteten fri.


KØB FYSISK CD HER:

Stream på Spotify, Itunes, Deezer, Google Play, Amazon, Yousee, Apple Music, Tidal, Telmore og Napster.

Anmeldelser

fra Claus Rosenqvist, Anmelder for Dansk Guitar Selskab.


"Hvilken herlig musik de to kunstnere Linnea Villén og Alan Sjølin leverer på denne cd! Ideen om at spille Carl Nielsen for guitar og fløjte er hørt før, men sjældent så gennemført og godt som på denne cd.

Musikken klinger fuldstændig naturligt, ja de små klaverstykker, Humoreskebagatellerne op.11 og klaverstykkerne op.3, får nærmest et rigere udtryk af guitaren og fløjtens forenede klangmuligheder.

Villén og Sjølin spiller fornemt sammen og her er tale om ligeværdigt, virtuost duospil på et højt plan. Villén har en flot, blød og rund klang som spiller fint sammen med Sjølins klare anslag på guitaren. Teknik og musik går op i en højere enhed.

Undervejs hører vi også Villéns smukke stemme. Der finder en fin balance mellem skoling og naturlig klang på Carl Nielsens salme ”Forunderligt at sige” og ”Sonjas vuggevise”. Her viser Sjølin at mestre akkompagnementets svære kunst.

Selv af Carl Nielsens blæserkvintet op. 43 får Villén og Sjølin til at klinge som et originalt stykke kammermusik for guitar og fløjte og sætter dermed et punktum for denne skønne cd. Carl Nielsen ville have frydet sig!"

Fra svenske "Gitarr och Luta" af anmelder, Ange Turell.

Kristeligt Dagblad 4.1.2018 af Peter Dürrfeld